.

Γιατί Καρπενήσι

.

Η Ευρυτανία με πρωτεύουσα το Καρπενήσι, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Όπου και αν αντικρίσει κανείς θα διακρίνει το ατελείωτο πράσινο της περιοχής. Ψηλά βουνά με αλπικά λιβάδια αλλά και πυκνά ελατοδάση, φαράγγια, ποτάμια αλλά και η λίμνη των Κρεμαστών. Όλα αυτά προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία περιήγησης, δράσης αλλά και περιπέτειας και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου στο Βελούχι

Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Μία από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες περιοχές του νομού Ευρυτανίας είναι το φαράγγι Πάντα Βρέχει που βρίσκεται στην νότια πλευρά της Καλιακούδας.  Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελοπόταμο βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες, λόγω του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.

Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς

Λίμνη Κρεμαστών

Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη και ίσως η ποιο όμορφη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’60 σαν αποτέλεσμα της  κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος των Κρεμαστών, τροφοδοτείτε αδιάκοπα από τους ποταμούς Αχελώο, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι συνδέονται με την Γέφυρα της Επισκοπής και της Τατάρνας.

Πεζοπορία

Άθληση στο Καρπενήσι